З давніх давен батьки привчали дітей шанувати хліб. З раннього дитинства виховувалась повага й бережливе ставлення до національної святині. Хліб завжди був мірилом життя, визначальником людських статків, повсякденної культури.
Людей, які приходять з чистим серцем, доброю місією чи хорошою новиною, українці завжди зустрічають хлібом-сіллю. Короваєм благословляли й благословляють молодят, без хлібини не можна було зайти в новий дім, новонароджену дитину також вітали хлібом.
Отже, тема бережливого ставлення до хліба завжди є актуальною для виховних заходів і в нашій школі.
«Хліб починається з маленької зернини» - під такою назвою провела виховний захід класний керівник 10-б класу Галина Володимирівна Пенькова. Під час уроку діти мали можливість розширити свої знання про хліб як головний продукт українців, шлях його з лану до столу; розповідали прислів'я й приказки про хліб.
На заході були присутні також повар-кондитер шкільної їдальні Оксана Григорівна Золотухіна та головний агроном ПСП агрофірми «Урожай» Юрій Володимирович Прейдан. Гості ділилися цікавими епізодами зі свого досвіду роботи. Оксана Григорівна демонструвала вироби з борошна.
|