Тиждень охорони здоров′я в школі-інтернаті триває. Кожен день відзначається цікавими заходами та зустрічами. Так, 4 лютого до нас завітали майстри виробничого навчання Кобеляцького аграрного ліцею – Олександр Савенко та Геннадій Кривонос.
Що таке мистецтво карвінгу, як цьому навчитися та як ці знання використовувати на практиці – такою була тема зустрічі кулінарів з нашими вихованцями.
В актовій залі школи на той час був аншлаг. Запах цитрусових нікого не міг залишити байдужим. Всім було цікаво, як в умілих руках майстрів звичайний апельсин перетворювався на жарптицю, червонобоке, апетитне яблуко – на лебедя, а банан з виноградом – на дельфіна. Фруктова нарізка стала виглядати апетитнішою, ніж звичайне яблуко чи екзотичні банани, ківі й виноград. Глядачам було цікаво спостерігати за процесом перетворення плодів у фруктові букети. Та всі чекали того моменту, коли ж нарешті можна буде скуштувати ту смакоту. І майстри виправдали нетерпляче очікування залу. Дегустація пройшла успішно.
Так, із пристосувань та інструментів – лише звичайний гастрономічний ніж і фантазія та умілі руки майстра роблять дива.
Зустріч для 5-10 класів організували вчителі Аліна Ніколаєнко та Людмила Тихоненко.
|