Сонце до нас посміхається,
Наш клас із гостями вітається,
Покликав у клас голосистий дзвінок
Готові до праці? Почнемо урок.
Так почався відкритий урок з сільськогосподарської праці у 10-а класі. Тема не тільки цікава, а ще й приваблює своєю корисністю – «Овочі – вірні друзі повсякчас». Дійсно, овочі – це не просто повсякденна наша з вами їжа, це той харч, який збагачує наш організм вітамінами, підтримує імунну систему людини і, врешті-решт, є прикрасою столу.
Учитель С.Л. Березка саме й мала на меті ознайомити своїх учнів з біологічними особливостями, технологією вирощування, значенням овочів у господарстві; допомогти набути знань і навичок, необхідних для майбутньої трудової діяльності, навчити готувати вітамінні салати.
Останнє з превеликим задоволенням виконували учні, бо потім на правах господарів першими дегустували свої страви й пригощали гостей.
За 45 хвилин діти дізналися багато цікавого про ту їжу, без якої ми не уявляємо повсякденного нашого раціону. Та найголовнішим є те, що подібні уроки виховують працелюбність, любов і шану до рідної землі та допомагають переосмислити саме поняття праця, яке, на превеликий жаль, за останні декілька років надто знецінилося у нашому суспільстві.
|