Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 26.04.2024, 02:13

Кобеляцький ліцей Полтавської обласної ради

Меню сайту
Гаряча лінія
Національна дитяча гаряча лінія
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Березень » 28

Прийшла весна, хоч поки що й на календарі, та свята з собою принесла. Щороку о цій порі бібліотеки України відзначають тиждень книги. Відбулось воно і в бібліотеці нашого центру.

Протягом тижня діти й дорослі відвідували читальний зал, брали участь у заходах. Так, у актовій залі говорили про письменників і поетів, були навіть бажаючі прочитати свої улюблені вірші. У читальній залі старшокласники спілкувалися за чашкою кави («Кавовий настрій»), змагалися на кращого читця скоромовок та перевіряли свою обізнанність, відповідаючи на питання літературної вікторини.

А ще бібліотека школи започаткув ... Читати далі »

Переглядів: 499 | Додав: bogdan | Дата: 28.03.2018 | Коментарі (0)

Хоч на календарі й весна, та за вікном хурделиця. Схоже, зима прийшла до нас надовго. А вже так хочеться відчути тепло весняного сонечка., почути спів пташки і вдихнути свіжого повітря, насиченого неповторним весняним ароматом. Хоч самому закликай ту весну! Так і зробили в нашому центрі.

На вулиці сніжить, а ми співаємо веснянок, бо душа співає – час настав. Вже й зиму провели, а вона не відступає.

Наші дівчата з вінками, у квітчастих нарядах, святково вбрані парубки традиційно закопують горщик із кашею, беруться за руки і водять коло. Ще довго співають пісень, танцюють. Бо душа співає і весна все-таки ... Читати далі »

Переглядів: 484 | Додав: bogdan | Дата: 28.03.2018 | Коментарі (0)

З першим весняним сонечком приходить найочікуваніше й улюблене свято всіх жінок – 8 Березня або Міжнародний жіночий день.

Попри кучугури снігу на вулицях, крижаний дощ і жахливу ожеледицю до нашого центру завітало сонячне свято. Свято від творців новорічного дійства. З нетерпінням на нього чекали не лише жінки. І сильній половині також було цікаво, який сюрприз глядацькій аудиторії готують організатори заходу.

І очікування виправдали себе. Ведучі Олег Варченко та Богдан Калитка оголосили про початок весни… І свято почалося. Звучали пісні, жарти, діти танцювали, і всі вітали, вітали жінок як слабшу половину людства. Та не такі ми вже й слабкі, як на це постійно натякають чоловіки. Принаймні, нашим жінкам вдалося довести протилежне. Бо життя так вимагає – пристосовува ... Читати далі »

Переглядів: 463 | Додав: bogdan | Дата: 28.03.2018 | Коментарі (0)

«Якщо забрати в людини змогу мріяти, то зникне одна з найпотужніших причин, що породжує культуру, мистецтво, науку і бажання боротьби в ім′я прекрасного майбутнього». Слова відомого російського письменника Костянтина Паустовського будуть актуальними доти, доки існуватиме життя на планеті Земля. А й справді, все те прекрасне, що нас оточує, створене не на конвеєрі. Художники, скульптори, сучасні дизайнери, музиканти, письменники втілюють в життя свої мрії.

З однією з таких мрійниць пощастило зустрітися й дітям нашого центру. Ольга Курило – педагог за освітою, велика мрійниця і просто цікава людина. Раніше Ольга Григорівна, працюючи в дитячому садку, знаходила час і для своєї улюбленої справи – малюванн ... Читати далі »

Переглядів: 410 | Додав: bogdan | Дата: 28.03.2018 | Коментарі (0)

Кохання приходить до кожного по-різному. Кохають усі, незалежно від віку, від професії та часу. А перше кохання народжується в школі. Тому день закоханих (або ж Валентинів день) вже стало традицією відзначати і в нашій школі.

Цьогоріч закохані пари представиляли Оленка Кремінь та Максим Ушаков, Каріна Голик та Федя Іваненко, Влада Паламарчук та Андрій Бережний, Зоряна Паламарчук та Артур Потієнко. Наші закохані змагалися за звання найзакоханішої пари.

Шлях до першого місця ніколи не є легким. Виконати завдання, витримати конкурси, поставити музичні кліпи – такою була програма нашого шоу. А минулорічну сценку «Сон в АТО» Зоряна Паламарчук та Андрій Бережний на замовлення глядачів виконали на біс.

... Читати далі »

Переглядів: 425 | Додав: bogdan | Дата: 28.03.2018 | Коментарі (0)

Кохання приходить до кожного по-різному. Кохають усі, незалежно від віку, від професії та часу. А перше кохання народжується в школі. Тому день закоханих (або ж Валентинів день) вже стало традицією відзначати і в нашій школі.

Цьогоріч закохані пари представиляли Оленка Кремінь та Максим Ушаков, Каріна Голик та Федя Іваненко, Влада Паламарчук та Андрій Бережний, Зоряна Паламарчук та Артур Потієнко. Наші закохані змагалися за звання найзакоханішої пари.

Шлях до першого місця ніколи не є легким. Виконати завдання, витримати конкурси, поставити музичні кліпи – такою була програма нашого шоу. А минулорічну сценку «Сон в АТО» Зоряна Паламарчук та Андрій Бережний на замовлення глядачів виконали на біс.

... Читати далі »

Переглядів: 470 | Додав: bogdan | Дата: 28.03.2018 | Коментарі (0)

Вибір професії – справа не з легких. Особливо для тих, хто усвідомлює цей вибір як своє майбутнє, свою долю.

Наші випускники вже зробили свій вибір. Чому юнаки та дівчата у майбутньому бачуть себе саме кухарями, перукарями, будівельниками, вчителями – вони розповіли під час зустрічі з провідним фахівцем Кобеляцької районної філії Полтавського обласного центру зайнятості Наталією Лях.

Та перш ніж розповідати про переваги своїх спеціальностей, школярі пройшли тестування на опис професій, складали прислів′я про працю, переглянули відеоматеріал про нові професії, які на ринку праці найбільш затребувані. Це, передусім, сфера комп′ютерних технологій. Але тому ж айтішнику, щоб працювати, треба їсти, одягатися, у разі потреби звернутися до лікаря, відвідати перукаря&hel ... Читати далі »

Переглядів: 460 | Додав: bogdan | Дата: 28.03.2018 | Коментарі (0)

День рідної мови – свято не тільки для філологів. У нашій школі вже стало традицією 21 лютого влаштовувати ігри, вікторини, конкурси.

Так і цього разу школярі і вчителі зібралися у кабінеті української мови й літератури, аби перевірити свої знання з рідної мови. Змагалися дві команди школярів. Дорослі, як і завжди, були учасниками на лаві запасних. Так, наприклад, поки «юні поети» римували слова, організатори для вчителів влаштували конкурс вболівальників. Дорослі учасники відгадували загадки про знаки пунктуації та букви. Розсмішив усіх конкурс на складання речень з фразеологізмами. Всі знають такі вислови, як, наприклад, крокодилячі сльози та ноги на плечі. Але не всі однаково розуміють їх зміст.

По особливому дзвінко й чарівно звучить українська пісня. Тож учасни ... Читати далі »

Переглядів: 467 | Додав: bogdan | Дата: 28.03.2018 | Коментарі (0)

Все далі й далі від нас радянсько-афганська війна. Та пам′ять не старіє. Бо біль втрат не вщухає навіть під натиском часу. Тому й не забути матерям синів, дружинам – чоловіків, яких уже ніколи не дочекатись, які назавжди залишились молодими. Вони були воїнами-інтернаціоналісти. Бо виконували так званий «інтернаціональний обов′язок».

«Контингент радянських військ в Афганістані» - таку назву на той час мала присутність «наших» військових на території сусідньої держави. Тепер це безглузде втручання нинішні політики називають помилкою, а людей, яким випало брати участь у тій війні – заручниками ситуації. Та як би там не було, а й через майже три десятиліття ми вшановуємо пам′ять про тих, хто віддав свої життя за чужі інтереси, і схиляємося з пошаною перед тими, кому вдалося вижити у тому пеклі.< ... Читати далі »

Переглядів: 482 | Додав: bogdan | Дата: 28.03.2018 | Коментарі (0)

Хто сказав, що вивчати точні науки нудно й не цікаво?! Учні нашого центру, а також і дорослі, мали можливість переконатись у протилежному. А довели цю сталу істину вчитель фізики Ірина Бровко та вчитель математики Тетяна Масич.

Тиждень точних наук стартував математичною естафетою. Змагалися «Соколята» з «Орлами». Вже за назвами команд можна здогадатися, що суперниками виступили учні проти вчителів. Грали на рівних. Та справедливе журі переможцем оголосило «Орлів».

Цікавою й захопливою видалася гра «Найрозумніший фізик». Перевірити свої знання мали змогу н ... Читати далі »

Переглядів: 464 | Додав: bogdan | Дата: 28.03.2018 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Пошук
Гаряча лінія
Національна гаряча лінія
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz