Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПонеділок, 29.04.2024, 18:08

Кобеляцький ліцей Полтавської обласної ради

Меню сайту
Гаряча лінія
Національна дитяча гаряча лінія
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

     Тиждень початкових класів триває. І 24 листопада початківці нашої школи знову вражали і дітей, і дорослих.

     У святково прибраній актовій залі змагалися команди «Пізнайки» та «Всезнайки». Так, учасниками гри клубу веселих та кмітливих дітлахи були вперше.  Та наші наймолодші школярі не губилися. Конкурси, змагання, домашні завдання витримували гідно. Учні 2 класу показали себе спритними, 3 й 4 – винахідливими.

     Хоч  «Всезнайки» й обійшли «Пізнайок», але всього лиш на один бал. Як і завжди, у нас перемогла дружба.

     В актовій залі ще довго не стихали оплески, дитячий сміх та вигуки підтримки. Малюкам дебют вдався.

 & ... Читати далі »

Переглядів: 504 | Додав: bogdan | Дата: 27.11.2016 | Коментарі (0)

          І знову середа, і знову зустріч з цікавою людиною. Цього разу до школи завітав кобелячанин, колишній мер нашого міста – Олександр Ісип.

          Його кар′єра бере свій початок з 1997 року. Саме тоді Олександра Михайловича містяни й обрали своїм мером. Такого молодого «градоначальника» на той час не було по всій Україні. 22 роки – для багатьох це тільки початок трудової діяльності. Тож Ісип розпочав її на посаді голови міської ради. Досвід прийшов у процесі роботи. І так набував його Олександр Михайлович цілих 18 років.

         Розповідаючи про себе, про сім′ю, колишній мер ділився й секретами своїх досягнень та успіхів, радив школярам читати багато книг, дивитися з оптимізмом у майбутнє й о ... Читати далі »

Переглядів: 517 | Додав: bogdan | Дата: 27.11.2016 | Коментарі (0)

         Тиждень початкових класів триває.  Класоводи подбали про відкриті виховні заходи, уроки, веселі перерви. Та 22 листопада дітям запам′ятається надовго.

         До наших школярів завітав Полтавський театр ляльок. Квиток на виставу нашим дітям подарувала Кобеляцька районна громадська організація «Козацька громада Кобеляцького району» , зокрема, Микола Скрильник, Сергій Жук, Микола Жук та Анатолій Кучеренко. Не вперше козаки надають нашій школі спонсорську допомогу.

         Яскраві декорації, справжні професійні актори... І все це тут, у рідній школі! Адже нечасто випадає і дітям, і дорослим вибратися до міста в театр. Діти мали змогу не тільки  дивитися виставу, а й брати участь у дійстві, як небайдужі глядачі. ... Читати далі »

Переглядів: 478 | Додав: bogdan | Дата: 27.11.2016 | Коментарі (0)

     22 листопада в актовій залі школи-інтернату зібралися і діти, й дорослі, щоб пом′янути й вшанувати Небесну Сотню, щоб нагадати про те, яку страшну ціну заплачено за нашу з вами свободу й оновлення країни.

     Всіх, хто поліг, згадали поіменно, про них читали вірші Руслан Маковець, Максим Хомічук, Сашко Кліщовий, Іван Гетьман, Данило Гурьянов, Володя Тімохін   Пісні про Україну та про тих, хто за неї загинув, співали наші гості – керівник вокального гуртка Будинку дитячої та юнацької творчості Андрій Уткін, викладач музичної школи по класу бандури Тетяна Песиголовець та учениця музичної школи Катерина Геля.

     Відеоматеріал освіжив у нашій пам′яті події тієї трагічної зими. Всім присутнім пригадався задимлений Київ, тривожні постріли, шеренги «Беркуту» на вули ... Читати далі »

Переглядів: 441 | Додав: bogdan | Дата: 27.11.2016 | Коментарі (0)

         Саме під таким гаслом у школі- інтернаті 17 листопада проходив захід з нагоди Міжнародного дня відмови від тютюну.

         Організатори дійства – вихователі Ольга Карнаух та Олексій Даценко – , а також учні 7-9 класів намагалися донести до аудиторії небезпечність шкідливої звички, її негативний вплив на організм людини. А дітей, підлітків, які пристрастилися до цигарки з цікавості, чи за компанію, чи з бажання виглядати дорослими, це стосується передусім.

         В ігровій формі, розповідній та за допомогою відеоматеріалу автори заходу показали глядачам і «хвороби курця», і те, як паління впливає на репродуктивне здоров»я ... Читати далі »

Переглядів: 459 | Додав: bogdan | Дата: 18.11.2016 | Коментарі (0)

16 листопада з нагоди Міжнародного дня толерантності старшокласники  нашої школи зібралися за «круглим столом», аби обговорити міжособисті стосунки у сім′ї та класному колективі.

Діти переглядали відеоматеріали з різними життєвими ситуаціями, а потім обговорювали їх та пропонували свої шляхи вирішення тієї чи іншої проблеми. Не обійшлося й без дискусій та бурхливих емоцій.

Усім учасникам «круглого столу» дуже сподобався мультик про музей толерантності. На прикладі анімації організатори заходу соціальний педагог Наталка Іщенко та бібліотекар школи-інтернату Світлана Місна намагалися нагадати учням  про такі християнські чесноти як повага, милосердя та терпимість, без чого неможливе наше співіснування ні в сім′ї, ні  в колективі, н ... Читати далі »

Переглядів: 455 | Додав: bogdan | Дата: 18.11.2016 | Коментарі (0)

І зову середа. І знову зустріч із цікавою людиною. Цього разу, 16 листопада, до вихованців школи-інтернату завітала Ніна Анохіна, корінна кобелячанка. Та знають  її  не тільки у нашому місті. А відома вона своїм пісенним талантом та любов′ю до музики.

Ніну Григорівну неможливо уявити без її постійного супутника баяна і без привітної усмішки на лагідному, трохи соромязливому обличчі. Так і вийшла вона до наших дітей в актовій залі під  нетерплячі оплески та схвальні вигуки. І полилась плавно мелодія «Зеленого жита…» . І неможливо було не підхопити пісню, яку чули й знають і діти й дорослі. Та тут в актовій залі школи-інтернату вона звучала по-особливому.

А потім у виконанні нашої гості звучали &laq ... Читати далі »

Переглядів: 450 | Додав: bogdan | Дата: 18.11.2016 | Коментарі (0)

        У нашій школі вже стали традиційними зустрічі з цікавими людьми.

        Так, 9 листопада до дітей завітав наш земляк поет і художник, лауреат Міжнародної літературної премії 2011 року «Козацька балачка» Сергій Коломієць.

         Сергій Аркадійович не тільки талановита людина, а ще й цікавий співбесідник. Тому година спілкування з ним в актовій залі пролетіла як одна мить. Як поет він презентував свої твори: драму-феєрію «Переволочна» та «поему-феєрію «Білозірка». Автор зачитував уривки з наведених творів, де описи природи не абияк вразили слухачів. Виявляється, ці красоти поряд з нами: за порогом будинки, у нас під ногами, за парканом садиби, а то й просто у дворі. «Письменник і поет – це той, ... Читати далі »

Переглядів: 443 | Додав: bogdan | Дата: 10.11.2016 | Коментарі (0)

         День української писемності і мови вже традиційно щороку відзначають і в нашій школі.

         Історія розвитку нашої мови, слов′янські просвітителі брати Кирило і Мефодій, преподобний Нестор-літописець – ці теми прозвучали під час уроку-бесіди.

         Шестикласники та восьмикласники й самі брали активну участь у заході. Так, Руслан Маковець, Влада та Зоряна Паламарчук, Володя Тімохін на прикладі сценки - діалогу довели, як неприємно слухати співбесідника, який говорить мовою суржика. І, навпаки, як милує слух і складає враження культурної, освіченої людини той, хто говорить чистою українською мовою.

         Насамкінець учні змагалися на км ... Читати далі »

Переглядів: 682 | Додав: bogdan | Дата: 10.11.2016 | Коментарі (0)

       Коли, як не сьогодні, милуватись красою осіннього лісу та останніми теплими днями. А в листопаді вони теплі по-особливому. Тож вихователі школи-інтернату суботній день 5 листопада вирішили використати з користю для дитячого відпочинку.

           Ліс ніби чекав на відвідувачів. Блакитне небо, прозора швидка ріка, під деревами килим з опалого листя і… повітря… Таким повітрям можна восени подихати лише в лісі!  

          Діти відразу знайшли собі заняття на природі. Так, старші – Люба Яременко, Лаврентій Маковець, Славко Кринський, Артур Потієнко, Максим Хомічук – грали в футбола; молодші – сестри Голик, а також Ігор Опальков, Сніжана Троценко, Максим Серга, Данило Татарко та інші взялися збирати при ... Читати далі »

Переглядів: 568 | Додав: bogdan | Дата: 07.11.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 24 25 26 27 28 ... 38 39 »
Вхід на сайт
Пошук
Гаряча лінія
Національна гаряча лінія
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz