Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 29.03.2024, 04:24

Кобеляцький ліцей Полтавської обласної ради

Меню сайту
Гаряча лінія
Національна дитяча гаряча лінія
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

Вже третій рік поспіль на Сході нашої країни точиться війна. Непоправне горе, сльози вдів, матерів, посиротілих дітей принесла вона в українські сім'ї. Лік загиблих уже пішов на тисячі. Скільки їх ще загине, аби врешті поклали край цій безглуздій бійні в мирний час?

Чи думали ті юнаки, чоловіки, які загинули, захищаючи батьківщину, що стануть для свого народу героями?

27 лютого в актовій залі школи-інтернату зустрічали наших земляків, учасників АТО – Антона Кулечку, Романа Бойка та Руслана Голяника. Для кожного з них перебування у зоні бойових дій – це та невидима лінія, яка поділила життя навп ... Читати далі »

Переглядів: 510 | Додав: bogdan | Дата: 02.03.2017 | Коментарі (0)

Настанови дітям ніколи не бувають зайвими. Тим більше з настанням весни, коли більше часу вже хочеться проводити на вулиці, на свіжому повітрі. Та, на превеликий жаль, саме теплої пори року збільшується кількість скоєних правопорушень серед неповнолітніх та проти них. Тому до наших вихованців 22 лютого завітали працівники Кобеляцького відділу поліції інспектор ювенальної превенції Людмила Домнич та інспектор з дорожнього нагляду старший лейтенант Артур Матюх.

Людмила Олександрівна нагадала дітям не тільки про їх права, а й про обов'язки. Наприклад, про те, що підлітки, які досягли віку 16 років, вже можуть притягуватись до адміністративної та карної відповідальності без участі батьків. А дітям до 16 років забороняється відвідувати заклади відпочинку у вечірній час без супроводу дорослих. Вона також нагадала й про бродяжництво та жорстоке поводження у д ... Читати далі »

Переглядів: 421 | Додав: bogdan | Дата: 02.03.2017 | Коментарі (0)

Перше кохання народжується в школі. І, напевно, немає такої людини, яка б не взнала це почуття, не відчула солодкої муки переживань чи перших розчарувань.

У нашій школі вже стало традицією – відзначати 14 лютого, як день закоханих, День святого Валентина. Ось і цьогоріч святково вбрана зала та учасники дійства зустрічали гостей. Пари закоханих – Зоряна Паламарчук та Володя Павлов, Влада Паламарчук та Артур Потієнко, Люба Яременко та Руслан Маковець приготувалися до життєвих випробувань. Для глядачів це була просто реальна гра акторів. А для юних акторів – реальність гри.

Свої почуття закохані виражали у поезії, у піснях, у танцях. Відтворювали на сцені й складні життєві ситуації.

Переглядів: 630 | Додав: bogdan | Дата: 22.02.2017 | Коментарі (0)

Роки минають, а біль Афганістану з часом не вщухає. Та чи й можливо зітерти з пам′яті нашого народу цю десятилітню війну, яка вписалася в нашу історію чорною смугою і не відпускає вже майже три десятиліття? Пройшлася вона, прокотилася чорним вихрем по долях людських, забираючи молодих, енергійних юнаків, чоловіків. Чорним горем, гіркими слізьми матерів, коханих, дружин, дітей ще довго й довго відлунюватиме афгано-радянська війна і для нас, українців.

Вшанували пам′ять загиблих на чужій землі і за чужі інтереси воїнів-земляків та привітали тих, хто повернувся на батьківщину, виконавши так званий «інтернаціональний обов′язок» на території республіки Афганістан і в нашій школі.

Хоч і сумна це подія – 28 річниця виведення військ ,– та все ж таки пі ... Читати далі »

Переглядів: 477 | Додав: bogdan | Дата: 22.02.2017 | Коментарі (0)

   10 лютого у спортзалі нашої школи відбувся турнір з баскетболу між командами НВК№1, ЗОШ №2 та гравцями Кобеляцької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату.

   Зустріч присвятили 28-й річниці виведення військ з республіки Афганістан.

   Гравці змагалися відчайдушно, деколи навіть порушуючи правила. Глядачі ж, затамувавши подих, не просто спостерігали за ходом гри, а й підбадьорювали наших баскетболістів. А вихователь Олексій Колінько, не витримавши пасивного очікування, взяв безпосередню участь  у грі. Хоч це й не вплинуло на кінцевий результат зустрічі, та все ж таки допомогло підняти бойовий дух наших баскетболістів. Хлопці зайняли третє місце, НВК№1 – перше, ЗОШ №2 – друге.

   Не така вже й біда – третє місце. Задоволення від такої завзятої, відчай ... Читати далі »

Переглядів: 458 | Додав: bogdan | Дата: 14.02.2017 | Коментарі (0)

Ще з часів давньоруських милосердя й доброта були в традиціях нашого народу. Цілком закономірним і природнім вважалося допомогти знедоленому, нещасному, поділитися шматком хліба, дати притулок бездомному, захистити старість і немічність, порятувати хворого чи каліку, заступитися за скривдженого. Так  у нас було, є і буде.

Тема добра й милосердя завжди актуальна. Так, 6 лютого вихованці групи Р-1  присвятили свій захід людям з обмеженими можливостями. Діти читали вірші, нагадуючи про тих, хто потребує нашої допомоги і співучасті. Цим самим ми допоможемо їм відчути себе повноправними членами нашого суспільства. І тоді інвалідність для цих людей буде не вироком, а способом життя.

Активну участь у підготовці виховного заходу під керівництвом вихователів Інни Козько та Олега Телятника брали Саманта Банд, Христина Тімохіна, Катя Скрипай, сестри Паламарчук та се ... Читати далі »

Переглядів: 489 | Додав: bogdan | Дата: 12.02.2017 | Коментарі (0)

У житті немає нічого другорядного. Суспільство впливає на кожну людину зокрема і кожна людина в свою чергу впливає на суспільство загалом. Кожен з нас – маленька часточка навколишнього світу. Який він є і яким йому бути – залежить від кожного з нас. Саме про це і йшла мова на відкритій виховній годині «Неси добро у світ природи».

Вихованці групи Р-4   та їх старші товариші підготували цікаве дійство на тему охорони природи. Зоряна й Влада Паламарчук, Ніка Орачковська, Юля Павелко, Данило Татарко, Женя Іваненко, Славко Маковець, Світланка Дзерве,  сестри Голик , Нона Дінець, Христина Стога та інші учасники заходу співали пісні, розповідали вірші, звертались до присутніх від імені лісу,  ріки, повітря, землі з вимогою берегти їх, пам′ятаючи, що природа має свої закони, від яких залежить життя людини на планеті Земля. .

... Читати далі »

Переглядів: 588 | Додав: bogdan | Дата: 12.02.2017 | Коментарі (0)

Тиждень здоров′я та здорового способу життя доповнися ще й цікавим брейн-рингом «Стежинами здоров′я».

Шестикласники розділились на дві команди – «Здоров′ятко» та «Гребінці».  У ході гри учні продемонстрували не тільки свої знання  з предметів охорона здоров»я та  основи  безпеки життєдіяльності, а й кмітливість та вміння орієнтуватися в складних життєвих ситуаціях. Як гасити полум′я чи як уникнути пожежі, як правильно користуватися праскою чи електрообігрівачем та куди й до кого звертатися, коли вже трапилося лихо –  на ці та інші питання  й відповідали діти: розгадували кросворди, з′єднували прислів′я, коментували малюнки та ін.

«Здоров′ятко» поступилися «Гребінцям»    всього лише одним балом. Та це ні ... Читати далі »

Переглядів: 671 | Додав: bogdan | Дата: 08.02.2017 | Коментарі (0)

Хто з нас не любить музику? Але кожен має свої вподобання. А наша молодь перевагу надає таким напрямкам, як рок та реп. З представником останнього у нас і відбулась зустріч минулої середи – 25 січня.

 Кобелячанин Сергій Лісовий почав захоплюватись репом ще з 6 класу. Слухав Децел та Емінем. І уявляв себе на їх місці. Захоплення поступово переросло у мрію. А мрія – у дійсність. І ось сьогодні Сергій не тільки звукооператор Районного Будинку Культури, він ще  й репер зі сценічним ім′ям –  Некий Ка. Хоч це заняття для нього поки що як хобі, у Сергія нова мрія – придбати першокласну апаратуру та працювати самостійно.

Виступ репера надихнув і наші таланти. Так, під впливом почутого- побаченого, довго вагаючись, Славко Маковець і собі зажадав продемонструвати зі сцени свої досягнення у стилі реп. Глядачі були приємно вражені в ... Читати далі »

Переглядів: 463 | Додав: bogdan | Дата: 08.02.2017 | Коментарі (0)

У школі проходить тиждень здоров′я та здорового способу життя.  З цієї нагоди вчителі Аліна Ніколаєнко та Людмила Тихоненко 24 січня організували зустріч з провідними інспекторами Кобеляцької РСГУДСНС України в Полтавській області старшим лейтенантом Андрієм Коваленком та старшим лейтенантом Віталієм Пищитою.

Як запобігти пожежі, обмороженню кінцівок, як  поводитися на льоду та як користуватися вогнегасником – теми, які нині актуальні для рибалок, любителів розкладати вогнище, охочих до прогулянок у лісі та катання на ковзанах.

Після цікавої розповіді-інструктажу у школярів все ж таки виникли запитання до емчеесників. Дітей, переважно хлопчаків, цікавило те, чи виникали вже пожежі у нашому районі цьогоріч і яких збитків вони завдали, чи доводилось вже рятувати рибалок і знешкоджувати старі боєприпаси. На щастя, з початку нового року на пожежі ... Читати далі »

Переглядів: 488 | Додав: bogdan | Дата: 08.02.2017 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 22 23 24 25 26 ... 38 39 »
Вхід на сайт
Пошук
Гаряча лінія
Національна гаряча лінія
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz