Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПонеділок, 29.04.2024, 14:17

Кобеляцький ліцей Полтавської обласної ради

Меню сайту
Гаряча лінія
Національна дитяча гаряча лінія
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

Багато народів святкують цей день, але в різних країнах він може називатися по-різному: у Норвегії – День романтиків, у Швеції – День усіх сердець, у ряді європейських країн – День закоханих.

День закоханих відзначили і в школі-інтернаті. Бо перше кохання народжується саме в школі.

 У святково прикрашеній актовій залі лунали фонограми пісень про любов та молодість. А закохані змагались за звання «Найромантичнішої пари».

Ліля Вільковська й Михайло Сирбу, Влада Паламарчук та Василь Сирбу, Надя Погорєлова з Сергієм Наконечним – ці пари й змагалися між собою. Нелегко було журі (Кучеренко М.О., Срібна М.Р., Міщенко Ю.М.)  визначити пару-переможця – найщиріших, найромантичніших та найоригінальніших закоханих.  Та все ж таки довелося. На думку журі та глядацьких симпатій ... Читати далі »

Переглядів: 595 | Додав: bogdan | Дата: 16.02.2015 | Коментарі (0)

Баскетбольний турнір присвячений 26 річниці виводу Радянських військ з Афганістану. Участь взяли НВК№1, ЗОШ №2 м. Кобеляки та команда Кобеляцької спеціальної школи-інтернату. Кращими гравцями турніру стали Максим Порох, Роман Попруга та Денис Глодан. Команди та кращі гравці нагороджені пам’ятними грамотами ГО Кобеляцької спілки ветеранів Афганістану.

Переглядів: 597 | Додав: bogdan | Дата: 13.02.2015 | Коментарі (0)

Афганістан назавжди залишиться в нашій пам’яті «чорним тюльпаном», а в історії Радянського Союзу ще однією трагічною сторінкою – війною без перемоги, на чужій землі, за чужі інтереси й невизначені цілі.

Минуло 26 років від тоді, як Радянський уряд зважився на вивід військ з території сусідньої держави. Та скільки б часу не минуло, пам»ять все одно болить незгоєними ранами за тими, хто не повернувся і за тими, до кого доля була прихильною,  та залишила у їх душах свій скорботний  відбиток.

У школі-інтернаті вже є традицією – щороку вшановувати память полеглих «воїнів-афганців» та зустрічатися з їх побратимами, нашими земляками.

 Валентина Саламан, Віктор Гниря, Володимир Балацький, Віталій Клочко, Рушан Файзулін, Оле ... Читати далі »

Переглядів: 550 | Додав: bogdan | Дата: 11.02.2015 | Коментарі (1)

Тема України завжди є актуальною. А сьогодні і поготів. Саме  Україні, її історії, культурі, мистецтву був  присвячений тематичний загально-шкільний захід  «Живи, Україно, живи для краси».

5 лютого у святково прикрашеній актовій залі школи-інтернату згадували відомих українських діячів – письменників, політиків, вчених, митців – всіх тих, хто творив і творить нашу історію.

Діти (вихованці групи  3-4 класу) на чолі з вихователем Пестременко Любов Андріївною в українських костюмах співали українських пісень, декламували вірші. Ніби епізоди історії нашої Батьківщини повставали в уяві   глядачів.

Подібні заходи дають можливість відчути гордість за свою країну , свій народ; змушують усвідомлювати себе дітьми великої нації з глибоким історичним корінням, високою культурою і ... Читати далі »

Переглядів: 503 | Додав: bogdan | Дата: 10.02.2015 | Коментарі (0)

       День народження – свято,  на яке  чекає кожен , не зважаючи на вік. А в Кобеляцькій школі-інтернаті на такий день чекають у січні. Бо саме у січні 51 рік тому наша альма-матер вперше гостинно відкрила свої двері для дітлахів.

         І щороку у січні і учні, й педагоги  також чекають цього дня з нетерпінням. Бо наша школа є ніби часточкою кожного з нас.   Для учнів –це другий дім, де минають роки  дитинства і з її стін вони виходять дорослими у самостійне життя. А для вчителів – це все їхнє життя. Отож і свято спільне.

         З цієї нагоди і вихованці, і працівники школи зібралися в актовій залі, аби  урочисто відзначити 51 рік її народження. І раптом  тишу порушив веселий шкільний дзвоник ... Читати далі »

Переглядів: 580 | Додав: bogdan | Дата: 04.02.2015 | Коментарі (0)

         У Кобеляцькій школі-інтернаті  продовжують проходити заходи, присвячені тижню охорони здоров”я.

         Так, 29 січня у читальному залі шкільної бібліотеки педагог-організатор Койнаш Любов Дем'янівна серед учнів 6-8 класів провела захід під назвою «Найцінніщий скарб – здоров”я».

         Діти мали змогу отримати не тільки  корисну інформацію про те,як слід доглядати за зубами, яку їжу споживати та про необхідність дотримання режиму дня, а й брали участь у конкурсах і вікторинах.

         Надто весело було дітлахам, коли проводили конкурс на найздоровіші легені. Хлопчаки так завзято наповнювали повітрям кульки, розду ... Читати далі »

Переглядів: 497 | Додав: bogdan | Дата: 30.01.2015 | Коментарі (0)

    Крути – невелика залізнична станція між Бахмачем і Ніжином. Після революції подій у Росії в 1918 році в Україні почалася громадянська війна. На Київ почали наступ більшовицькі війська. Проти більшовицької армії, яка включала понад шість тисяч матросів і червоногвардійців, виступила сотня 1 Військової школи ім. Б.Хмельницького та сотня Помічного студентського куреня. У полон було захоплено 27 гімназистів і студентів – власне, ще зовсім дітей, а потім безжально розстріляно. Загиблих хлопців було поховано в Києві на Аскольдовій могилі з дотриманням всіх урочистостей. За радянських часів ці могили було зруйновано. Зараз встановлено пам’ятні знаки і на місці останнього бою, і на місці поховання.

    Саме цій трагічній сторінці нашої історії була присвячена урочиста лінійка в школі-інтернаті, яку провела педагог-організатор Койнаш Любов Дем'янівна.

Переглядів: 461 | Додав: bogdan | Дата: 30.01.2015 | Коментарі (0)

Цими днями у Кобеляцькій школі-інтернаті проходить тиждень охорони здоров'я.

Кожен день присвячений тому чи іншому заходу. Так, день 28 січня був присвячений прихильникам спорту.

До заходів, які організовують і проводять вчителі Ніколаєнко Аліна Михайлівна та Ващенко Тетяна Миколаївна активно долучаються і їх колеги.

Весело й гамірно було у спортивному залі школи. Тут зібралися дві команди – учні й вчителі, аби позмагатися та пограти у різноманітні спортивні ігри. Що може бути для дітей найбільш цікавішим і завзятішим, як змагання зі своїми наставниками! Не менш цікаво це було спостерігати   й глядачам.                           &nb ... Читати далі »

Переглядів: 533 | Додав: bogdan | Дата: 30.01.2015 | Коментарі (0)

         У читальному залі центральної районної бібліотеки з нагоди Дня соборності України сектором культури і туризму райдержадміністрації (Марія Кириченко) було організовано історичну годину, приурочену Дню соборності. На засідання «круглого столу» були запрошені представники влади, громадськості, різних політичних партій. Бібліотекар нашої школи  Місна С.А. також була присутня на зібранні і брала участь в обговоренні проблем сьогодення, пов»язаних з минулим нашої держави. Вона наголосила на необхідності вивчати історію, ставлячись до неї, як до безцінного факту.

         «Всі ми хочемо жити краще. Та покращення не настане саме по собі. Зміни залежать від кожного з нас. Це можливе лише після того, як станеться перелом у нашій свідомості. А для цього не треба боятися мислити критично, відкидаючи старі ... Читати далі »

Переглядів: 564 | Додав: bogdan | Дата: 26.01.2015 | Коментарі (0)

         22 січня – День соборності України. Ідею соборності було визначено як одну з найважливіших задач у процесі українського державотворення наприкінці ХІХ – ХХ століття. Зробили це Микола Міхновський та Юліан Бачинський. І тільки згодом цю ідею взяли на озброєння політичні та культурні діячі, спочатку Західної України, а потім і Східної.

         Для жителів сучасної України цей день є важливим національним святом, його святкування супроводжується урочистостями на державному рівні.

         Так, вихованці Кобеляцької школи-інтернату у цей день відвідали музей літератури та мистецтва Кобеляччини. Наші діти часті гості в музеї. Саме в цей день до уваги десятикласників екскурсовод Світлана Кравченко  запропонували виставку худож ... Читати далі »

Переглядів: 531 | Додав: bogdan | Дата: 26.01.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 36 37 38 39 »
Вхід на сайт
Пошук
Гаряча лінія
Національна гаряча лінія
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz