Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 19.04.2024, 22:37

Кобеляцький ліцей Полтавської обласної ради

Меню сайту
Гаряча лінія
Національна дитяча гаряча лінія
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

23   січня у нашій школі відбулися загальні збори Дитячої юнацької організації «Краяни» учнівського самоврядування.

Про роботу центрів за І півріччя 2016-2017 навчального року звітував голова ДЮО «Краяни» Руслан Маковець. А потім шкільний колектив обговорював план роботи центрів на ІІ півріччя поточного навчального року.

План роботи прийнятий одноголосно та затверджений. Попереду цікавий і змістовний семестр.

... Читати далі »

Переглядів: 447 | Додав: bogdan | Дата: 08.02.2017 | Коментарі (0)

Для вихованців школи-інтернату новорічні свята, ранки, канікули вже минули. Діти з новими силами сіли за парти. І шкільне життя знов вирує: виховні заходи, цікаві зустрічі чекають на наших вихованців.

І знову середа, і знову зустріч з цікавою людиною. Цього разу до нас завітала юна кобелячанка, учениця 11 класу ЗСШ №2 Наталка Галушко. Так, не дивлячись на свій вік, Наталці вже є про що розповісти не тільки своїм одноліткам. Дівчину з цікавістю слухали й дорослі, особливо ті, хто любить подорожувати. Наталка ж мала незвичайне турне. Швидше ділову поїздку, яка поєднала в собі корисне із приємним.

Поїздка до Сполучених Штатів Америки саме такою для Наталки  й була. Побувати за океаном, вчити англійську у вільному спілкуванні мріяла давно. Та мрія втілилась у життя не відразу.  За умовами Програми «FLEX» наша землячка потрапила до числа переможців ... Читати далі »

Переглядів: 478 | Додав: bogdan | Дата: 08.02.2017 | Коментарі (0)

Новий рік – свято не тільки для дітей.  На Діда Мороза із Снігуронькою чекають і дорослі. Бо всі ми в душі залишаємося дітьми. І всі ми – трохи романтики. І  під Новий рік ми, дорослі діти, знову запалюємось вогником надії на здійснення найзаповітніших мрій. А раптом… І, о, диво! Вони збулися! Всяк буває!

Веселий запальний настрій, море дива,  веселощів і жартів подарували нам, дорослим, наші старшокласники на новорічному вечорі 28 грудня. І не тільки це. Наші юні артисти надали  нам таку можливість відчути себе дітьми, помріяти і справді повірити в диво. Хоч і новорічне.

Співали нам, розважали нас, жартували наші «Зірки з естрадного краю», Листоноша, принцеса Несміяна, Звіздар, Клоун,  Ріпка та всі ті, хто хотів її вирвати.

За веселий розважальний вечір ми, вчителі ... Читати далі »

Переглядів: 502 | Додав: bogdan | Дата: 11.01.2017 | Коментарі (1)

Напевно, жодного свята діти так не чекають, як Нового року. Бо для них – це не просто свято. Це загадкове диво, яке приносить з собою безліч загадок і таємниць, сюрпризів і… всіляких приємних несподіванок. А ще Дід Мороз зі Снігуронькою. Який же Новий рік без них? На їх появу чекають найбільше!

Для наших молодших вихованців новорічне свято було і казкою, і дивом, і виставою. Школярі мали змогу зустрітися й поспілкуватися з літературними та казковими героями.

На самому початку дійства дітей вітав і розважав впродовж усього часу Клоун Кузя та оберігав від Бандита символ наступного року –  Курочку з золотим яєчком.

Смішив усіх веселий Карлсон, а Баба Яга, як і завжди дошкуляла дітворі своїми витівками.

Та найцікавішим для глядачів було те, що ролі  но ... Читати далі »

Переглядів: 459 | Додав: bogdan | Дата: 11.01.2017 | Коментарі (0)

     У переддень новорічних та різдвяних свят до наших дітлахів навідуються гості. Так, 26 грудня до нас прийшли представники Євангельської Християнської церкви любові Божої.

     Різдвяна вистава та мультфільм  «Віфліємська зірка» - такою була програма зустрічі. Злодюжка, безхатченко та віруючий  сперечалися про християнські чесноти та про те, чому Ісус – Мессія, про місце його народження. Сперечалися, сперечалися та й дійшли висновку, що Ісус народився як дар Божий. І не важливо, де ти народився. Важливо – який ти!

     А ще гості приготували для наших вихованців різдвяні подаруночки,  на які діти завжди чекають найбільше – солодощі.

Свята ще попереду. Тож з Різдвом Христовим!

... Читати далі »

Переглядів: 671 | Додав: bogdan | Дата: 26.12.2016 | Коментарі (0)

         Кобеляцький районний центр зайнятості та Кобеляцьке бюро правової допомоги – часті гості у вихованців нашого закладу. Ось і 21 грудня знов завітали до нас провідний фахівець профорієнтації  Наталка Лях та юрист Ілона Бобрищева.

         Спеціалісти ознайомили учнів 8-10 класів з правами дітей, які вони отримують при народженні та яких набувають з віком. Ілона Русланівна та Наталка Анатоліївна наголосили також на тому,  що ми живемо у правовій державі і маємо користувалися своїми правами. Але також і пам′ятали  про обов′язки., бо права й обов′язки – категорії не роздільні.

         Діти ставили запитання гостям.  Так, десятикласників уже цікавлять умови оформлення спадку, отримання освіти у ... Читати далі »

Переглядів: 456 | Додав: bogdan | Дата: 26.12.2016 | Коментарі (0)

Щедрий Миколай знову завітав до наших дітей. І знову  подарунки та приємні сюрпризи.

Співробітники гірничодобувного підприємства «Феррекспо» взяли участь у благодійній акції зі збору коштів та речей для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. У рамках корпоративної благодійної акції співробітники об′єднались для допомоги учням Градизької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату та нашого закладу.

Представники «Феррекспо» привезли з собою одяг, взуття, книги, іграшки, побутову хімію, а також сертифікат на отримання спортивного обладнання на суму 17 000 грн.

«Напередодні новорічних та різдвяних свят я особисто хочу привітати вас і хочу, щоб ви відчули часточку тепла від кожного з нас. Ми – «Феррекспо», народний депутат України Костянти ... Читати далі »

Переглядів: 456 | Додав: bogdan | Дата: 26.12.2016 | Коментарі (0)

Ось і дочекалися наші діти Миколая. Прийшов з морозцем, зі сніжком та… з торбою всіляких гостинців. Та чи всі їх отримають? Бешкетники й пустуни, забіяки й вередуни, прогульники й хитруни та всі, всі, всі, хто хоч трохи завинив перед товаришем, вчителем, батьками та іншими дорослими людьми, не втрачали надії отримати подаруночок від найсуворішого, найсправедливішого і найдобрішого Миколая у світі. А він і справді добрий і щедрий, бо, прочитавши дитячі листи, він вибачив маленьким грішникам усе-усе. Вибачив, бо вірить малечі., вірить у щирість дитячого каяття й обіцянок.

Привітала своїх вихованців зі святом людяності, щедрості й доброти ( а саме таким був святий Миколай) і директор школи-інтернату Валентина Шпорт. А далі до привітань та побажань приєднались і наші гості.

Вже традиційно щороку  наших дітей приходять  вітати голова Кобеляцької райдерж ... Читати далі »

Переглядів: 451 | Додав: bogdan | Дата: 26.12.2016 | Коментарі (0)

Муха-Цокотуха завітала до наших малят напередодні дня святого Миколая та новорічних свят.

Весело й гамірно було в прикрашеній актовій залі ввечері 15 грудня.     Яскраві казкові костюми, чарівна музика, а самих артистів просто не впізнати.

Хто вони – таргани, блошки, метелики, жуки-черв′ячки та інша комашня?! Чимало гостей запросила Муха-Цокотуха на свої іменини! Та не запрошувала злодія павука. І не знати, чим би  закінчився візит хижака для господині, якби не маленький комарик. Саме він і став на захист Мухи, саме він витягнув нашу героїню з павучих лап.

Діти не тільки подивилися виставу про Муху-Цокотуху, де у ролі героїв виступали їх товариші, вони отримали урок про справжню щиру дружбу й лицемірство. Тепер вони знатимуть, як розпізнати справжнього друга й викрити вдаваного. На пр ... Читати далі »

Переглядів: 470 | Додав: bogdan | Дата: 21.12.2016 | Коментарі (0)

    В історії українського народу є трагічні сторінки, що примушують стискатися людські серця. Одна з найстрашніших таких сторінок – Голодомор.

    25 листопада до актової зали нашої школи  прийшли й учні,  й педагоги, аби вшанувати пам»ять жертв Голодоморів в Україні. Діти розповідали вірші про цю страшну трагедію, яка лишила по собі чорну мітку в історії  нашого народу, запалили свічу пам′яті та переглянули відеоматеріал.

    Свідків тих подій вже майже не лишилось, але є   кіноархіви та відеозаписи. Люди, яким вдалося вижити розповідають, як жилося селянам у 1932-1933 роках. І це є безперечним доказом геноциду українського народу.

    Насамкінець діти пом′янули загиблих шматочком хліба. Не про цукерки, тістечка ... Читати далі »

Переглядів: 430 | Додав: bogdan | Дата: 30.11.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 23 24 25 26 27 ... 38 39 »
Вхід на сайт
Пошук
Гаряча лінія
Національна гаряча лінія
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz