Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 16.05.2024, 23:32

Кобеляцький ліцей Полтавської обласної ради

Меню сайту
Гаряча лінія
Національна дитяча гаряча лінія
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

Психологічний КВК, який проводиться вже кілька років поспіль, став улюбленим розважально-розвивальним заходом як дітей так і дорослих. Щороку підґрунтя КВК містить різний зміст. У арсеналі змагань були КВК дівчатами та хлопцями, між «ліворукими» і «праворукими» тощо. Цьогоріч  змагалися мішані команди хлопців і дівчат, зібрані на основі доброї волі кожного учасника.

Як демонструє час, рух КВК у школі набирає обертів. Замість традиційно двох команд із 5-6 чоловік, у цьому році змагалося три команди загальною чисельністю 25 чоловік, яких ледь вмістила невелика сцена шкільної актової зали. Зазвичай КВК готується заздалегідь, хоча переважна більшість конкурсів у ньому – це невідомі для дітей до того завдання. Вперше незвичайну активність і самостійність продемонструвала кожна команда під час підготовчого етапу. Капітани «Динаміту» (Влад Карпухін), «Тусовки&raqu ... Читати далі »

Переглядів: 719 | Додав: bogdan | Дата: 30.03.2015 | Коментарі (0)

Саме цій темі був присвячений урок математики в 3 класі . Так, саме математики. Можливо, це й дещо дивно звучить, та в нашій школі подібні уроки вже стали традицією.

Класовод Валентина Бабенко вміло поєднала тему бережливого ставлення до хліба та до праці хлібороба з власне закріпленням вивченого матеріалу про додавання та віднімання багатоцифрових чисел. Перед дітьми вчителька поставила завдання: «Спробувати виростити й наповнити добірними зернами колосок пшениці».

Діти розв’язували  задачі в малюнках про хліб, зважували зерно (повторення мір маси), «продавали» й «купували» його в класній крамниці. А коли втомились, то влаштували фізкультхвилинку. Учні залюбки виконували танцювальні рухи під музику.

 Далі ж на дітей чекала мандрівка по полю: учні й задачу ров’яза ... Читати далі »

Переглядів: 663 | Додав: bogdan | Дата: 24.03.2015 | Коментарі (0)

Вибір професії – це майбутнє кожного з випускників. Тому й до вибору ремесла слід ставитись відповідально. У такій нелегкій справі дітям  у пригоді стають вчителі й вихователі.

Так, 19 березня у Кобеляцькій спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті відбулась зустріч старшокласників з представником районного центру зайнятості. Фахівець з профорієнтації  Лях Наталія Анатоліївна пояснила дітям, що рішення про вибір професії повинно бути свідомим, вільним і прийматися самостійно.

Так, спеціаліст центру  розповіла про професії, які можна здобути у нашому місті й області. А також познайомила завтрашніх випускників з деякими особливостями робітничих професій (до речі, які зараз на ринку праці користуються не аби-який попитом).  

Дев'яти-десятикласники переглянули також відеоролик про професіі, я ... Читати далі »

Переглядів: 470 | Додав: bogdan | Дата: 24.03.2015 | Коментарі (0)

Під такою назвою 19 березня у нашій школі відбулося свято зустрічі весни за народними звичаями та традиціями. У дійстві брали участь діти молодшого та середнього шкільного віку.

Ніби у «Кривому таночку» гармонійно переплелись на святі пісні веснянки «Ой вийди, вийди, Іванку», «Ой, минула вже зима», «Щебетала пташечка під вікном», «Подоляночка» та пізнавальні ігри «Дід», «Чижик», «Василь» і символічними закликаннями до весни та сонечка.

Подібні заходи поглиблюють знання школярів про народні звичаї, обряди й традиції. Так, організатор свята Любов Койнаш запросила гостей свята на уявний вигін за селом і разом  учасниками дійства зустріти весну.

На закінчення свята за традицією закопували обрядову кашу та бажали «Щоб на ... Читати далі »

Переглядів: 540 | Додав: bogdan | Дата: 24.03.2015 | Коментарі (0)

         Десятикласниці нашої школи нещодавно мали змогу продемонструвати свої знання  на відкритому уроці з швейної справи .

         «Оздоблення плечових виробів»- такою була тема заняття. Дівчатка показали, як можна додатково прикрасити плечовий виріб, які види оздоблення гармонійно поєднуються з фасоном плечового виробу та тканиною, обраною для пошиття.

         Багато наших випускниць обирають професію кравчині, професію, яка в усі часи не втрачала своєї актуальності й значимості.

         При допомозі вчителя швейної справи Галини Володимирівни Пенькової учениці освоїли оздоблення готових виробів. А  Віталіна Ткаченко, Чипріяна Чобану, ... Читати далі »

Переглядів: 519 | Додав: bogdan | Дата: 24.03.2015 | Коментарі (0)

Стали вже традиційними зустрічі вихованців Кобеляцької школи-інтернату з цікавими людьми.

Так, у рамках тижня української мови й літератури  відбулася зустріч з  поетами-земляками. До дітей завітали Любов Миколаївна Варич, Михайло Іванович Задорожний, Леонід Борисович Митько, а також директор краєзнавчого музею імені О. Кулика Тетяна Миколаївна Чешко.

Діти із захопленням слухали вірші у виконанні авторів. Адже не щодня побачиш живого поета, який читає власні рядки, рядки, наповнені сонячною любов»ю до рідного краю, до людей, до Батьківщини. А Михайло Іванович навіть збірку поезій «Над Дніпром, над степом» подарував школі.

Кожен з них має свою цікаву біографію творчості. Ось Любов Миколаївна пережила роки страждань та вимушеного «мовчання». Та попри всі мінливості долі вона не втрат ... Читати далі »

Переглядів: 582 | Додав: bogdan | Дата: 12.03.2015 | Коментарі (0)

З давніх давен батьки привчали дітей шанувати хліб. З раннього дитинства виховувалась повага й  бережливе ставлення до національної святині. Хліб завжди був мірилом життя, визначальником людських статків, повсякденної культури.

Людей, які приходять з чистим серцем, доброю місією чи хорошою новиною, українці завжди зустрічають хлібом-сіллю. Короваєм благословляли й благословляють  молодят, без хлібини не можна було зайти в новий дім, новонароджену дитину також вітали хлібом.

Отже, тема бережливого ставлення до хліба завжди є актуальною для виховних заходів і в нашій школі.

«Хліб починається з маленької зернини» - під такою назвою провела виховний захід класний керівник 10-б класу Галина Володимирівна Пенькова. Під час уроку діти мали можливість розширити свої знання про хліб як головний продукт украї ... Читати далі »

Переглядів: 536 | Додав: bogdan | Дата: 11.03.2015 | Коментарі (0)

У школі-інтернаті  свято 8 Березня вже  який рік поспіль відзначають традиційно.

Урочисто й водночас затишно  прикрашена актова зала в цей день гостинно приймає винуватців свята – жінок.

Ось і цьогоріч педагоги, медики, кухарі, техпрацівниці та всі інші представниці слабкої статі, які з дня в день сумлінно виконують свою роботу в нашій школі, приймали привітання від своїх колег-чоловіків. Не обійшлося тут  і без допомоги молодших помічників – наших учнів. Веселі пісні, жарти, віршовані привітання дарували вони  нашим жінкам.

Не щодня побачиш своїх колег у  такому незвичному амплуа, як перевтілення. Тому справжнім сюрпризом для працівниць було побачити чоловіків-вихователів героями славнозвісного фільму «Кавказька полонянка».У ролі цих героїв були Богдан Калитка, Ігор ... Читати далі »

Переглядів: 608 | Додав: bogdan | Дата: 10.03.2015 | Коментарі (0)

Саме ця тема обговорювалась під час «круглого столу», який нещодавно відбувся в школі-інтернаті.   

Прекрасне світле почуття, оспіване поетами в віршах, залишається  вічною загадкою  для звичайних людей. Саме про незвичайний стан душі, який супроводжується фізичними змінами в організмі закоханих , і говорили   лікар-інфекціоніст районної лікарні Віра Миколаївна Супруненко та лікар-гінеколог Ольга Іванівна Ярмола, провідний спеціаліст юстиції Кобеляцького району Тетяна Дмитрівна Кисіль, поетеса Любов Дмитрівна Рибалко, настоятель храму Святої Покрови отець Георгій , просто мама Ганна Петрівна Стрюк, а також психолог школи-інтернату Олена Володимирівна Лашко, яка й ініціювала цю зустріч.

У діалозі брали участь старшокласники, вчителі та вихователі.

... Читати далі »

Переглядів: 516 | Додав: bogdan | Дата: 02.03.2015 | Коментарі (0)

Нещодавно в актовій залі нашої школи відбувся захід, присвячений зустрічі зими з весною.

У святково-прикрашеній залі під керівництвом організатора заходу Карнаух Ольги Іванівни діти співали веснянок, ставили сценки, читали вірші. Активними учасниками свята були Руслана Дьомкіна, Михайло Сирбу, Альоша Бендас, Влада та Зоряна  Паламарчуки, Анжела Дашевська, Лєра Озоренко, Саманта Банд, Віталик Скрипай, Федя Іваненко, Сергій Таранець, Василь Таранець, Юля Прокапало, Діана Дацюк, Тетянка Кащенко та Лоріна Овдієнко.

Цікаво було і дітям, і дорослим. А ще такі заходи збагачують наші знання про традиції й звичаї нашого народу, розширюють світогляд дітей, розвивають пізнавальні інтереси, пробуджують естетичні почуття; виховують почуття гордості за свій рід, за свою націю, любов до прекрасного: поезії, музики, природи.

... Читати далі »

Переглядів: 544 | Додав: bogdan | Дата: 02.03.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 35 36 37 38 39 »
Вхід на сайт
Пошук
Гаряча лінія
Національна гаряча лінія
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz