Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 04.05.2024, 01:11

Кобеляцький ліцей Полтавської обласної ради

Меню сайту
Гаряча лінія
Національна дитяча гаряча лінія
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Січень » 26 » Україна понад усе
15:30
Україна понад усе

         22 січня – День соборності України. Ідею соборності було визначено як одну з найважливіших задач у процесі українського державотворення наприкінці ХІХ – ХХ століття. Зробили це Микола Міхновський та Юліан Бачинський. І тільки згодом цю ідею взяли на озброєння політичні та культурні діячі, спочатку Західної України, а потім і Східної.

         Для жителів сучасної України цей день є важливим національним святом, його святкування супроводжується урочистостями на державному рівні.

         Так, вихованці Кобеляцької школи-інтернату у цей день відвідали музей літератури та мистецтва Кобеляччини. Наші діти часті гості в музеї. Саме в цей день до уваги десятикласників екскурсовод Світлана Кравченко  запропонували виставку художніх робіт учнів Кобеляцької ДМШ під назвою : «Від ідеї до сьогодення» та наших художників-земляків Івана Ярового, Сергія Солодовника, Сергія Коломійця та Володимира Гребенюка.  На роботі останнього Світлана Василівна зупинилася  докладніше. Картину  «Лихоліття» художник присвятив нашій загальнонаціональній трагедії – війні на Сході України. Володимир Йосипович  красномовно зобразив всі біди, горе й втрати, які терпить наш народ у цій неоголошеній нав»язаній нам війні сусідньою державою.

         Десятикласники з цікавістю роздивлялися експонати, слухали екскурсовода, навіть ставили запитання Світлані Василівні.

         На завершення екскурсії діти з дорослими взялися за руки , аби сфотографуватись біля прапора України на честь Всенародного національного свята.

          Всі були задоволені змістовною й цікавою зустріччю. Діти поповнили свої знання по історії рідного краю, бо хто  не знає минулого, той не має права на майбутнє.

 

                                                                                                  Світлана Місна

Переглядів: 532 | Додав: bogdan | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Гаряча лінія
Національна гаряча лінія
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz