Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 17.05.2024, 13:08

Кобеляцький ліцей Полтавської обласної ради

Меню сайту
Гаряча лінія
Національна дитяча гаряча лінія
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

     Минулий тиждень у школі-інтернаті був присвячений швейній справі. Учениці демонстрували свої набуті знання: кроїли, шили й вишивали. Останньому ремеслу вчителі Галина Пенькова та Олена Драгочинська присвятили відкритий виховний захід під назвою «Рушники ви мої, рушники…». Саме рушники, бо рушник є одним з атрибутів українського побуту й культури та ототожнюється з  національним символом.

     Учениці 5-9 класів показали себе справжніми майстринями. Це Олена Ковальова, Люба Яременко, Катя Кондра, Нонна Дінець, Саманта Багнд, Люба Прокапало, Світланка Дзерве, Марійка Бондаренко та Руслана Дьомкіна.

     Урок ( що й було його метою) розкрив побутову й обрядову роль рушника; діти ознайомилися з видами рушників, різноманітністю орнаментів, розширили свої знання про національні звича ... Читати далі »

Переглядів: 485 | Додав: bogdan | Дата: 18.05.2016 | Коментарі (0)

        10 травня в нашій школі вшанували пам′ять полеглих  під час Другої Світової Війни, пам′ять наших визволителів – всих тих, хто поліг за наш мир, а то й  просто вже не дожив до цих днів. З кожним роком їх стає все менше –  не тільки безпосередніх  учасників війни, а й свідків тих подій.

         На зустріч з нашими вихованцями запросили жительку нашого міста Раїсу Бобошко, яка під час окупації Кобеляк дев′ятирічною втратила всю сім′ю. Цікаво було дітям слухати розповіді очевидиці, та боляче було самій Раїсі Антонівні поринати в спогади про дитинство, бо  для її покоління  воно видалось не по-дитячому суворим.

         Руслана Дьомкіна, Руслан Московець, Зоряна та Влада Паламарчук, ... Читати далі »

Переглядів: 514 | Додав: bogdan | Дата: 18.05.2016 | Коментарі (0)

     Свято Великодня завжди з нетерпінням чекають дорослі і діти. Чекали на нього і в нашій школі. І не тільки чекали , а й зустрічали театралізованим дійством.

     У святково вбраній актовій залі лунали Великодні дзвони, діти читали вірші та розповідали білійні історії з життя нашого Спасителя.

     Як зародилося свято, як його відзначали тоді, в давнину, і сьогодні –  все це відбувалося в актовій залі. Глядачі з цікавістю спостерігали за тим, як оживали на сцені Свічка, Борошно, Молоко, Сало та її величність Писанка. А говорили за них наші юні артисти Світланка Дзерве, Марійка Бондаренко, Ілля Дерев’янченко, Максим Дьомкін та Іван Гетьман.

     Глядачі почули й побачили історію про те, як з’явилася писанка, як випіка ... Читати далі »

Переглядів: 536 | Додав: bogdan | Дата: 18.05.2016 | Коментарі (0)

     У школі-інтернаті триває Тиждень української мови й літератури. З цієї нагоди до вихованців закладу завітали літератори Кобеляччини. Зустріч організував Голова Кобеляцької районної громадської організації «Літератор» Леонід Митько.

     Любов Рибалко, Володимир Чернявський, Іван Пасько, Любов Варич, Юрій Ємельянов – ці імена давно вже відомі у нашому місті й районі. Поети й письменники презентували свої твори. На жаль, не всі з них мають можливість видавати їх. Так, Любов Рибалко зачитувала свої вірші з рукописного зошита.

     − Поезія – явище унікальне. Вона допомагає людям розкриватися, - ділилася з слухачами Любов Данилівна. - Обов′язково знайдіть час для поезії. Почитайте і ви зрозумієте, як це неповторно.

 &nbs ... Читати далі »

Переглядів: 478 | Додав: bogdan | Дата: 18.05.2016 | Коментарі (0)

     У школі-інтернаті триває Тиждень профорієнтації. Вихователі проводять відповідні заходи та зустрічі з представниками професійних навчальних закладів.

     Так, 20 квітня в актовій залі щколи зібралися завтрашні випускники з тим, аби кожний з них презентував свій вибір. Це були представники робітничих професій. Час роздумів – ким бути – вже минув. Сніжана Троценко, наприклад, буде кухарем, бо дівчині подобається готувати їжу. А Руслані Дьомкиній до вподоби випікати всілякі смаколики. Тож вона бачить себе в майбутньому кондитером. Олег Тур хоче працювати на будівництві – доводити споруди до ладу. Його майбутня професія – муляр.

     А Артем Бендас вивчиться на професійного шофера.

− Це одна з найпопулярніших професій, - пояснює с ... Читати далі »

Переглядів: 532 | Додав: bogdan | Дата: 25.04.2016 | Коментарі (0)

     Тема хліба завжди актуальна, а для українців і поготів. Хліб для нас є одним з національних символів. Як без верби і калини нема України, так і без запашної хлібини на столі не можна уявити українську хату. Тому продовжуючи тему профорієнтації, вихователь групи Р-2 Ігор Пустовіт організував і провів відкриту виховну годину «Хліб – всьому голова».

     Вирощування зернових, переробка зерна, випікання власне хліба та виробів з борошна – це і було основним завданням заняття.

     Сашко Корецький, Саманта Банд, Сашко та Ліза Грицай, Віра Матвієнко, Наталка та Сашко Таранець, Федя Іваненко та інші розповідали про народні звичаї та традиції, пов'язані з хлібом, як  святинею. Також був  використаний відеоматеріал.

   ... Читати далі »

Переглядів: 494 | Додав: bogdan | Дата: 25.04.2016 | Коментарі (0)

     У школі-інтернаті триває Тиждень природознавства та СПО. Користуючись нагодою, вчителі Тетяна Даценко та Людмила Тихоненко організували зустріч з керівником велосипедно-туристського загону «Обрій», нині директором НВК №1 Яковом Постольником.

     Спираючись на відеоматеріал, Яків Григорович розповів дітям багато цікавого про власне велосипедний загін, який існує з 2008 року, та про подорожі рідним краєм. А за вісім років гуртківці зі своїм керівником об'їздили не тільки рідну Кобеляччину. Побували на Закарпатті, Центральній Україні та Північному Причорномор'ї. Отже, школярі мали можливість пересвідчитись в тому, що кожна область нашої країни по-своєму унікальна. Степи, ліси, гори, річки, морський берег – всі ці багатства ми маємо. Наше завдання – зберегти й примножити їх. Такою  й була мета зустрічі. А ще : захоплення велосипедо ... Читати далі »

Переглядів: 540 | Додав: bogdan | Дата: 25.04.2016 | Коментарі (0)

    Вишивання бісером – це один з видів декоративно-ужиткового мистецтва.

    Так, 4 квітня дев'ятикласниці нашої школи демонстрували свою майстерність під час відкритого уроку з швейної справи. Вчитель Галина Пенькова мала на меті ознайомити учениць з історією розвитку вишивання бісером як одного з видів декоративно-прикладного мистецтва; удосконалення навичок роботи з інструментами і приладдям для вишивання; правильної організації робочого місця з дотриманням санітарно-гігієнічних вимог та правил безпечної праці; виховання охайності, прищеплення любові до народного мистецтва та національних традицій.

... Читати далі »

Переглядів: 520 | Додав: bogdan | Дата: 25.04.2016 | Коментарі (0)

     7 квітня в актовій залі школи-інтернату відбулася прем»єра вистави за мотивами роману у віршах Ліни Костенко «Маруся Чурай».

     Драматичний гурток під керівництвом вихователів Вікторії Євсєнкової та Олени Голтвянської подарував глядачам естетичну насолоду українським колоритом епохи визвольної війни українського народу під проводом Богдана Хмельницького. Українські пейзажі, національні костюми, танці та дзвінка народна пісня – лейтмотив вистави.

     Люба Яременко, Аліна Жевнович, Моня Богдана, сестри Зоряна та Влада Паламарчук, Лілія Вільковська, Лєра Озоренко, Руслан Маковець, Мишко Сирбу та інші відтворили на сцені події тих часів, коли жили Маруся Чурай та Грицько Бобренко. Кохання й зрада, помста  й туга є причиною «високої» трагедії, яка має далеко не і ... Читати далі »

Переглядів: 526 | Додав: bogdan | Дата: 13.04.2016 | Коментарі (0)

      6 квітня в актовій залі школи говорили про здоров'я. Восьмикласники на чолі з вихователем Нелею Семенець організували й провели захід під назвою «Бережи здоров'я змолоду».

     Валентин Майданник, Ріта Варака, Іванка Білізна, Світланка Дзерве, Максим Хомічук, Настя Бургаз ставили сценки та розповідали про здоровий спосіб життя.

     Як же й справді зберегти своє здоров'я змолоду, як уберегтися від хвороб –  про це та інше говорила дієтсестра школи-інтернату Світлана Телятник. Не забули й про духовне здоров'я людини, бо це є невід'ємною складовою здоров''я фізичного.

     Діти також пригадували прислів'я й приказки про здоров»я.  Говорили й про те, що заважає людям ве ... Читати далі »

Переглядів: 462 | Додав: bogdan | Дата: 13.04.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 27 28 29 30 31 ... 38 39 »
Вхід на сайт
Пошук
Гаряча лінія
Національна гаряча лінія
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz