Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 29.03.2024, 12:57

Кобеляцький ліцей Полтавської обласної ради

Меню сайту
Гаряча лінія
Національна дитяча гаряча лінія
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Травень » 18 » Повернення до витоків
13:47
Повернення до витоків

     У школі-інтернаті триває Тиждень української мови й літератури. З цієї нагоди до вихованців закладу завітали літератори Кобеляччини. Зустріч організував Голова Кобеляцької районної громадської організації «Літератор» Леонід Митько.

     Любов Рибалко, Володимир Чернявський, Іван Пасько, Любов Варич, Юрій Ємельянов – ці імена давно вже відомі у нашому місті й районі. Поети й письменники презентували свої твори. На жаль, не всі з них мають можливість видавати їх. Так, Любов Рибалко зачитувала свої вірші з рукописного зошита.

     − Поезія – явище унікальне. Вона допомагає людям розкриватися, - ділилася з слухачами Любов Данилівна. - Обов′язково знайдіть час для поезії. Почитайте і ви зрозумієте, як це неповторно.

     Читала свої вірші й Любов Варич зі збірки «Споріднені душі». Уривок з поеми про Шевченка, поезії «Сонечко», «Невідомий солдат», «Дні неупинно летять» діти слухали  із захопленням.

     Іван Пасько, як історик, громадський діяч і колишній завідувач методкабінету районного відділу освіти, наголошував на вивченні історії рідного краю, свого роду.

     − Ми мусимо знати своє коріння, хто ми є і чого живемо на цьому світі, -звернувся до молодого покоління Іван Павлович.

Напевно, саме тому у 2013 році й вийшла друком його книга «Переволочна», присвячена рідному селу, людям, які там жили, живуть і житимуть.

     Володимир Чернявський  відомий такими публіцистичними творами , як «Повернення до витоків», «Ротарі – це Європа і світ», «Народна дипломатія» та «Перелом».

     − Надто всього багато сталося в нашій Україні протягом років Незалежності, - так пояснив вибір  теми для своїх публікацій. - Я хотів проаналізувати все те, що сталося і чому сталося саме так, а не інакше.

      Іван Пасько, Леонід Митько та Володимир Чернявський подарували свої твори   бібліотеці школи-інтернату.

     Зустріч організували вчителі Юлія Жученя та Ганна Сенчук.

 

Переглядів: 473 | Додав: bogdan | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Гаряча лінія
Національна гаряча лінія
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz