Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 27.04.2024, 02:01

Кобеляцький ліцей Полтавської обласної ради

Меню сайту
Гаряча лінія
Національна дитяча гаряча лінія
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Квітень » 25

     У школі-інтернаті триває Тиждень профорієнтації. Вихователі проводять відповідні заходи та зустрічі з представниками професійних навчальних закладів.

     Так, 20 квітня в актовій залі щколи зібралися завтрашні випускники з тим, аби кожний з них презентував свій вибір. Це були представники робітничих професій. Час роздумів – ким бути – вже минув. Сніжана Троценко, наприклад, буде кухарем, бо дівчині подобається готувати їжу. А Руслані Дьомкиній до вподоби випікати всілякі смаколики. Тож вона бачить себе в майбутньому кондитером. Олег Тур хоче працювати на будівництві – доводити споруди до ладу. Його майбутня професія – муляр.

     А Артем Бендас вивчиться на професійного шофера.

− Це одна з найпопулярніших професій, - пояснює с ... Читати далі »

Переглядів: 531 | Додав: bogdan | Дата: 25.04.2016 | Коментарі (0)

     Тема хліба завжди актуальна, а для українців і поготів. Хліб для нас є одним з національних символів. Як без верби і калини нема України, так і без запашної хлібини на столі не можна уявити українську хату. Тому продовжуючи тему профорієнтації, вихователь групи Р-2 Ігор Пустовіт організував і провів відкриту виховну годину «Хліб – всьому голова».

     Вирощування зернових, переробка зерна, випікання власне хліба та виробів з борошна – це і було основним завданням заняття.

     Сашко Корецький, Саманта Банд, Сашко та Ліза Грицай, Віра Матвієнко, Наталка та Сашко Таранець, Федя Іваненко та інші розповідали про народні звичаї та традиції, пов'язані з хлібом, як  святинею. Також був  використаний відеоматеріал.

   ... Читати далі »

Переглядів: 492 | Додав: bogdan | Дата: 25.04.2016 | Коментарі (0)

     У школі-інтернаті триває Тиждень природознавства та СПО. Користуючись нагодою, вчителі Тетяна Даценко та Людмила Тихоненко організували зустріч з керівником велосипедно-туристського загону «Обрій», нині директором НВК №1 Яковом Постольником.

     Спираючись на відеоматеріал, Яків Григорович розповів дітям багато цікавого про власне велосипедний загін, який існує з 2008 року, та про подорожі рідним краєм. А за вісім років гуртківці зі своїм керівником об'їздили не тільки рідну Кобеляччину. Побували на Закарпатті, Центральній Україні та Північному Причорномор'ї. Отже, школярі мали можливість пересвідчитись в тому, що кожна область нашої країни по-своєму унікальна. Степи, ліси, гори, річки, морський берег – всі ці багатства ми маємо. Наше завдання – зберегти й примножити їх. Такою  й була мета зустрічі. А ще : захоплення велосипедо ... Читати далі »

Переглядів: 537 | Додав: bogdan | Дата: 25.04.2016 | Коментарі (0)

    Вишивання бісером – це один з видів декоративно-ужиткового мистецтва.

    Так, 4 квітня дев'ятикласниці нашої школи демонстрували свою майстерність під час відкритого уроку з швейної справи. Вчитель Галина Пенькова мала на меті ознайомити учениць з історією розвитку вишивання бісером як одного з видів декоративно-прикладного мистецтва; удосконалення навичок роботи з інструментами і приладдям для вишивання; правильної організації робочого місця з дотриманням санітарно-гігієнічних вимог та правил безпечної праці; виховання охайності, прищеплення любові до народного мистецтва та національних традицій.

... Читати далі »

Переглядів: 517 | Додав: bogdan | Дата: 25.04.2016 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Пошук
Гаряча лінія
Національна гаряча лінія
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz