Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 03.05.2024, 14:54

Кобеляцький ліцей Полтавської обласної ради

Меню сайту
Гаряча лінія
Національна дитяча гаряча лінія
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Червень » 18 » Кружляє вальс, хвилює і підносить
11:55
Кружляє вальс, хвилює і підносить

          У Кобеляцькій школі-інтернаті про свято мріяли, свята чекали, до свята готувалися. І воно настало. Сумне і радісне, веселе і журливе водночас. І навіть травневий дощ не зіпсував настрій, а лише вніс корективи щодо місця проведення свята.

          Святково і вишукано, убрана зала дбайливими і умілими руками оздоблювача Ольги Гмизи, зустрічала випускників і гостей  вечора. А гостями на нашому святі були заступник голови  Кобеляцької районної ради Ганна Кондратьєва, начальник Петриківського РВГУМВС України в Дніпропетровській області підполковник міліції  Сергій Порхун, начальник сектора кадрового забезпечення Петриківського РВГУМВС Ірина Умрихіна, директор агрофірми «Екофілд» Микола Росінський, а також гості з-за океану – американські друзі Девід та Грейс Меджелін.

         І ось нарешті вони – молоді і завзяті, сильні і вродливі – 25 випускників! Ще вчора вони були дітьми, а сьогодні ми, вчителі й вихователі, проводжаємо їх у самостійне доросле життя. Хвилювання і радість, гордість і захоплення переповнили наші почуття.

         Під зворушливі слова пісні «Ліва долоня в долонях у тата, права долоня у мами – в руці» запросили для привітання випускників і вручення атестатів нашу маму, директора школи Валентину Шпорт.

          До неї приєдналися й говорили по-материнськи тепло й зворушливо  напутні слова  наші гості Ганна Кондратьєва, Микола Росінський, Ярослава Даценко та Девід Меджелін.

         Скільки вже  було сказано - переказано слів та всіляких повчань рідними вихователями, та й тут ми не втрималися . Я та моя вірна напарниця Галина Васюта  у який раз наставляли своїх дітей  та бажали  їм усіляких гараздів. Був і хліб-сіль і благословення, традиційно посипали трояндами, дарували солодощі.

         І наші діти дякували, обіцяли бути гідними людьми.

         А далі свято продовжувалось.  Свою неповторну грацію в танцювальній композиції «Сіла птаха білокрила на тополю» дарували Денис Татушенко та Юля Асауленко.

          Під слова пісні «Ти гордишся сином, моя мамо, вір в мою удачу, моя люба ненько» сини запрошують матерів на танок. Ніхто не стримує сліз.

         Були у нас на святі у яскравих костюмах також і козацький ватажок, пірат Джек Горобець – Саша Бражко.

 

Прощальний бал – пора цвітіння

А ви мов лебеді на нім!

         Сім чарівних пар, у білих вальсових сукнях кружляють у танці, під вічно молодий твір Євгена Доги. Гості в захваті, емоції через край – плачуть, сміються, аплодують.

         Коли ж дійство викликає у глядачів емоції – мета досягнута. Вела до цієї мети й хореограф Ірина Дядюра. А музичне оформлення свята також було у руках професійних музикантів – Артема Шмигленка та Наталії Вільхової. Організатори та учасники отримули не аби-яке задоволення.         .

         Ми любимо свою багатостраждальну Україну, віримо, що незабаром настане мир і тут символічно під слова пісні «Я – Україні син» вийшов Іллюша Дерев’янченко, учень 2 класу, майбутній наш захисник. Випускники ж підняли стяги України.

         Наші гості також отримали подарунки від випускників. Прапор України та опішнянський оберіг подарували друзям з Америки; гостям з Петриківки випускники вручили велику глиняну вазу з написом «Кобеляки».

         А далі, як і водиться на святі, фото напам’ять, дискотека під живу музику, привітання, музичні подарунки, конкурси, які проводив Артем Шмигленко. А гості повеселилися від душі.

         Більшість наших випускників не має батьків. Допомоги чекати ні звідки. Але світ не без добрих людей. До кого ми не зверталися, всі відгукувалися доброзичливо. Не було зайвих запитань, упередженого ставлення. А було розуміння, співчуття й бажання допомогти.

         Шановні благодійники, здається саме про вас написала ці рядки наша українська поетеса Л.Костенко:

… Людина ніби-то і не літає,

 а крила має, а крила має…

Вони, ті крила, не з пуху-пір’я,
А з правди, чесноти, довір’я.

У кого – з щирості до роботи.

У кого – з щедрості на турботи.

         Усім, хто нам допоміг, мають щиру душу і добре серце, кому доля дарувала крила, бажаємо міцно стояти на землі, а в небо злітати лише на крилах любові!

         Ці слова подяки адресовані вам – оптова база «Два кума» (Анатолій Близнюк, Юрій Муха), Кобеляцька рота ДПС (Василь Кіптілий), приватний підприємець Наталія Мунько, «Радянські ласощі» (Ганна Кондратьєва), салон «Вєра» (Наталія Піддубна), голова асоціації фермерів, директор с/г «Відродження» Іван Ярмолюк, тепличний комбінат «Дніпровський» (Олег Шевченко), ЧАО «Орель-лідер» (Олексій Утєшев) та особлива подяка Андрію Столбченку.

         Тож нехай добро, зроблене вами, сторицею повернеться до вас. Здоровя вам і миру!

 

Переглядів: 789 | Додав: bogdan | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Гаряча лінія
Національна гаряча лінія
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz