Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 02.05.2024, 12:19

Кобеляцький ліцей Полтавської обласної ради

Меню сайту
Гаряча лінія
Національна дитяча гаряча лінія
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Березень » 30 » Книга як дороговказ, як скарбниця знань
16:47
Книга як дороговказ, як скарбниця знань

Минулий тиждень у нашій школі був присвячений  книзі.

Кожен день діти відвідували заходи та брали в них участь. Так, наші вихованці ходили на екскурсію до міської друкарні видавництва «Кобеляки». Діти побували в цехах, тобто там , де починається шлях книжки чи газети до читача. Працівники ознайомили школярів з процесом творення друкованої продукції.

Цікавою була й прем’єра  фільму українського режисера Олеся Сяніна «Поводир». «Історію свого народу найкраще вивчати  на конкретних прикладах. Ось це кіно якраз і є чи не найкрасномовнішим, найпереконливішим прикладом трагічної сторінки нашої України і прикладом відродження повноцінного українського кіноматографу» - сказала у вступному слові організатор показу бібліотекар С.Місна. Фільм переглядався з подальшим обговоренням у групах на годинах читання як художній твір.

Тиждень книги співпав з днем народження української сучасної поетеси Ліни Костенко. 19 березня їй виповнилось 85 років. Тож поетичні зустрічі  в актовій залі школи були присвячені перш за все  їй. Вірш «Крила» у виконанні народного артиста України (нині вже покійного) Богдана Ступки пройняв до душі слухачів.

Денис Татушенко та Галина Петлюк були гостями на цій зустрічі.

Не дивлячись на свій юний вік, шістнадцятилітній Денис має вже свій поетичний досвід.

  • Пишу з другого класу-, пояснив він і зачитав свої перші дитячі вірші.

Виявляється, хлопець має різноманітні інтереси. Так, навчаючись в аграрному ліцеї, крім поезії, займається спортом та відвідує хореографічну студію.

  • А ще я мрію написати книжку. Та, власне, я вже й почав над нею працювати.

Галина Петлюк читала вірші про природу рідного краю, про людські стосунки, про любов та відданість Батьківщині. І лились ці рядки з її вуст так легко й невимушено, мов життєдайний струмочок. Та інакше й бути не може, бо за  словами Ліни Костенко

                                          «Поезія – це завжди неповторність,

                                          Якийсь безсмертний дотик до душі.»

Діти залишали актову залу під враженням і з надією про подальші зустрічі з такими цікавими людьми.

Група п’ятого та шостого класу разом з вихователем Мариною Срібною брали безпосередню участь у виховному заході під назвою «Земля любові й справедливості». Саме тема справедливості не втрачала своєї актуальності в усі часи.  Відчуття й розуміння цієї християнської чесноти виховує в майбутній людині гідність. А з  принеженої дитини не виросте повноцінна особистість.

Захід пройшов у формі відвертої бесіди, діалогу на рівних. Діти слухали розповіді бібліотекаря та вихователя, сперечалися, наводили приклади  з власного життєвого  досвіду.

Тиждень завершив бібліотечний урок «Мудріший за все – час». Семикласники та восьмикласники дізналися про перші годинники та їх винахідників, про історію складання календарів та літочислення, а також інші цікаві моменти у часі. Наприклад, чому тиждень має сім днів, а  лютий  - 28 замість 30 чи 31 дня.

Підсумком уроку ( та й тижня вцілому) стали слова українського філософа й поета Григорія Сковороди: «З усіх втрат втрата часу найтяжча».

Тож бережімо його й використовуймо раціонально.

А книга була , є й  буде казковою лампою, яка дарує людині світло на далеких та темних дорогах життя.

Переглядів: 616 | Додав: bogdan | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Гаряча лінія
Національна гаряча лінія
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz