Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПонеділок, 06.05.2024, 00:33

Кобеляцький ліцей Полтавської обласної ради

Меню сайту
Гаряча лінія
Національна дитяча гаряча лінія
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Грудень » 3 » «Дотримання правил – збереження життя».
13:22
«Дотримання правил – збереження життя».

          Під таким гаслом проходив Тиждень безпеки дорожнього руху у Кобеляцькій школі-інтернаті.

         До участі в Тижні були залучені вчителі, вихователі, медичні працівники та шкільна бібліотека. Щодня проводились комплексні уроки, бесіди, виховні години з питань безпеки дорожнього руху, а саме:: «Правила безпеки під час переходу вулиці», «Дорожні знаки», «Головні види ДТП», «Поведінка під час ДТП» та інші.

         До школи також завітав працівник відділення ДАІ Артур Матюх. На прикладі відеоматеріалів Артур Ігоревич пояснив дітям , як пасажирам слід поводитися у транспорті та на зупинках,  якого щвидкісного режиму повинні дотримуватися  велосипедисти . «Діти, ви завжди маєте пам′ятати про те, що правил дорожнього руху ніхто не відміняв. А їх мають знати не тільки водії, а й пішоходи, аби убезпечити себе й водія від неприємностей. Інакше – дорога помилок не вибачає. Це життя і здоров′я не тільки ваші, а й людей, які вас оточують. Та коли вже трапилася біда, то діяти слід розважливо, виходячи з ситуації. Але ні в якому разі не панікувати, бо так можна втратити час, не надавши першу допомогу травмованим», - наголосив інспектор ДАІ.

         Про першу медичну допомогу та можливі травми розповіла лікар-педіатр школи-інтернату Ірина Анісімова. Діти не тільки слухали поради лікаря, а й самі вчилися накладати шини та спиняти кровотечу.

На кінець Тижня діти закріпили свої знання  в малюнках. У шкільній бібліотеці відбулася виставка робіт юних художників 3 – 7 та 10 класів. Активну участь взяли Христина Стога, Оленка Палько, Ліза Грицай, Андрій Шевченко, Максим Серга, Руслан Маковець, Саманта Банд, Марійка Бондаренко, Таня Кащенко та   інші.

         Уроки, бесіди, виховні години з питань безпеки дорожнього руху – це ті заходи, які зайвий раз нагадують про обачність та безпечність на дорогах. Це актуально в наш час, коли автомобілів стає дедалі більше,  водії полюбляють швидку їзду, а пішоходи постійно кудись поспішають.

         Отже, і водії, і пішоходи, вирушаючи в дорогу мають пам′ятати , що дотримання правил – це збереження життя.

        

Переглядів: 432 | Додав: bogdan | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Гаряча лінія
Національна гаряча лінія
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz