Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 18.04.2024, 04:26

Кобеляцький ліцей Полтавської обласної ради

Меню сайту
Гаряча лінія
Національна дитяча гаряча лінія
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Березень » 2 » Музúка, столяр і артист
22:48
Музúка, столяр і артист

І знову зустріч. Цього разу до школи-інтернату завітав кобелячанин Володимир Заїка. Хто він?

- Наша сім′я – це династія музикантів і столярів. А батько мій навіть учнів своїх мав. Знали його всі як скрипаля. Він мене і музиці вчив, і столярній справі. Мати ж передавала мені свої кулінарні знання - так пояснив своє походження Володимир Іванович. А ще він цікава людина й неординарна особистість. Тому на нього чекали не тільки діти, а й дорослі.

Дотепні жарти, спогади про німецьку окупацію, цікаві життєві історії – все це чекало на нас в актовій залі. «Розпрягайте, хлопці, коні», «Їхав козак за Дунай» співали всі разом під гармошку.

− А ось грі на цьому інструменті мене навчив німець, - сказав Володимир Іванович і залунала мелодія з німецького фольклору вже на губній гармошці.

А ще Володимир Іванович грає на ложках, вміє свистіти за допомогою фотоплівок, відтворює звуки тварин і птахів.

Під акомпонемент гостя виявили бажання поспівати українських пісень Славко Маковець, Владик Сергієнко та Данило Татарко. І залунали всім відомі, але під «живу» музику «Ой, підемо, жінко», «Їхали козаки…», «Ти ж мене підманула».

Володимира Заїку знають не тільки в Кобеляках і не тільки в Україні. Свою першу поїздку він та Віктор Фесюра здійснили до Естонії в 2004 році, потім були Росія, Польща, Словенія, Німеччина, Швейцарія.

Слухаючи цього незвичайного чоловіка, мимоволі думаєш: « Це ж треба, немає такого ремесла , якого б він не знав. А скільки енергії та азарту! Молоді можуть позаздрити!» І вкотре переконуєшся – вік – це стан душі людини.

За плечима у нашого земляка нелегкий життєвий шлях, але він щасливий тим, що жив, робив і робить те, що вміє, те, що любить і те, що приносить людям радість і задоволення. Займатися улюбленою справою – це вже щастя. А доносити його людям – це майстерність.

Зустріч організувала педагог-організатор Любов Койнаш.

Переглядів: 529 | Додав: bogdan | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Гаряча лінія
Національна гаряча лінія
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz